Ex -Yu

Vesić o najnovijim mjerama u borbi protiv korona virusa

Vesić o najnovijim mjerama u borbi protiv korona virusa
Foto: Tanjug | Vesić o najnovijim mjerama u borbi protiv korona virusa

BEOGRAD - U Beogradu je zabranjeno organizovano javno okupljanje više od deset ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, izjavio je danas zamjenik gradonačelnika Goran Vesić govoreći o najnovijim mjerama u cilju borbe protiv korona virusa.

Ta mjera se, naveo je na konferenciji u Starom dvoru, odnosi i na svadbe, proslave, ispraćaje...

Kada je riječ o zatvorenim prostorima, rekao je da jedna osoba smije da bude na četiri metra kvadratna što, dodao je, znači da ako je prostor veličine 100 metara kvadratnih, u njemu maksimalno može da bude 25 osoba.

Naveo je da ugostiteljski objekti u prestonici koji nemaju baštu mogu raditi do 21 sat, a oni sa baštom do 23 sata.

Vesić je dodao da se nada da će "ove mere biti dovoljne da Beograd, kao najveće žarište, ima manje zaraženih korona virusom".

Rekao je da su bolnice u glavnom gradu prepune ne samo zbog građana Beograda već zato što se svi teški klinički slučajevi iz ostatka zemlje upućuju u beogradske bolnice.

Vesić je apelovao na građane da poštuju mjere i dodao da po današnjim analizama 98 odsto putnika u gradskom prevozu nosi zaštitne maske.

Govoreći o radu opštinskih službi i službi u Gradskoj upravi, naveo je da se komunikacija sa građanima vrši tako što oni mogu u posebnim boksevima na šalterima da ostave svoje zahtjeve ili putem mejla, odnosno onlajn.

"Komunikacija se tako odvija i svi dobijaju odgovore u najkraćem mogućem roku tako da građani koji ne koriste mejl, mogu da dođu i ostave svoje zahteve u posebne sandučiće, bez ikakvog fizičkog kontakta i odgovor dobijaju odmah pisanim putem ili telefonom", rekao je Vesić i dodao da se i prilikom upisa u vrtiće vidjelo da to funkcioniše jer je ove godine kompletan upis u vrtiće sproveden onlajn.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije