Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vlada Hrvatske: Zatražene ponude za nabavku borbenih aviona

Vlada Hrvatske: Zatražene ponude za nabavku borbenih aviona
Foto: Ilustracija | Vlada Hrvatske: Zatražene ponude za nabavku borbenih aviona
Srna

ZAGREB - Kopredsjedavajući međuresorne komisije za nabavku višenamjenskog borbenog aviona potpisali su pismo kojim se zahtjev za dostavljanje ponude upućuje prema sedam država, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Zahtjev za ponudu za nabavku novog višenamjenskog borbenog aviona biće danas dostavljen SAD /"F-16"/ i Švedskoj /"JAS gripen"/, a za polovne avione Francuskoj /"rafal"/, Italiji /"evrofajter"/, te Norveškoj, Grčkoj i Izraelu /"F-16"/.

U skladu sa zahtjevom za ponudu, inicijalni odgovori se očekuju u maju, a cjelokupni proces nakon pojašnjenja, te ocjene ponuda trebalo bi da bude završen početkom avgusta, javlja portal "Index".

Tada će međuresorna komisija predložiti Vladi donošenje odgovarajućih odluka, navedeno je u saopštenju. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije