Ex -Yu

Vlada Srbije formirala radnu grupu za pitanja zaštite vazduha

Vlada Srbije formirala radnu grupu za pitanja zaštite vazduha
Foto: Tanjug | Vlada Srbije formirala radnu grupu za pitanja zaštite vazduha

BEOGRAD - Vlada Srbije formirala je radnu grupu za sistemsko rješavanje pitanja zaštite vazduha, a premijerku Anu Brnabić imenovala je za predsjednicu radne grupe.

Zadatak radne grupe je da prati, analizira i razmatra najvažnija pitanja u oblasti zaštite vazduha od zagađenja u Srbiji, s posebnim osvrtom na sistemske probleme, da daje analize stanja i prijedloge mjera za sistemsko rješavanje uočenih problema i usklađivanje stavova nadležnih državnih organa i drugih organizacija i institucija koje se bave pitanjem zaštite vazduha od zagađenja.

Radna grupa koordinisaće radom svih državnih i drugih nadležnih organa i institucija i predlagaće i analizirati efekte mjera koje nadležna tijela sprovode u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha.

Radnu grupu čini 27 članova - resorni ministri Goran Trivan, Zlatibor Lončar i Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, direktor policije Vladimir Rebić, direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Dušanka Matijević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i predstavnici drugih relevanih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije