Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vlada Srbije usvojila mjere za vikend

Vlada Srbije usvojila mjere za vikend
Foto: Tanjug | Vlada Srbije usvojila mjere za vikend
Tanjug

BEOGRAD - Vlada Srbije, na prijedlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, usvojila je danas nove mjere za suzbijanje epidemije, koje se odnose na predstojeći vikend, 6. i 7. marta.

Učenici srednjih škola od ponedeljka, 8. marta, preći će na onlajn nastavu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Donijeta je odluka da od subote, 6. marta u 12 sati do ponedjeljka, 8. marta u 6 sati ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice osim prodavnica prehrambene djelatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dječije igraonice, teretane, sportski objekti.

Mogućnost da rade sutra nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21, apoteke i benzinske pumpe čije radno vrijeme nije ograničeno.

U ski centrima, ove mjere važiće od ponoći i trajaće do ponedeljka, što znači da ugostiteljski objekti na ovim mjestima neće raditi tokom cijelog vikenda.

Izuzetak su hotelski kafići i restorani, koji tokom vikenda mogu usluživati samo goste koji imaju prijavljen boravak.

Kada su u pitanju ustanove kulture, samo pozorišta će moći da rade do 21 sat uz poštovanje svih epidemioloških mjera, dok će unapred zakazani sportski događaji moći da se održe, ali bez prisustva publike.

Bitno je napomenuti da je djelatnost dostave hrane moguća 24 sata dnevno, dok je šalter prodaja hrane i pića sutra nakon 12 časova zabranjena na teritoriji cijele Srbije do ponedeljka ujutru.

Takođe, nakon 12 časova mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratorije, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije.

Od ponedeljka, 8. marta, sve će raditi po uobičajenom režimu i radna vremena svih objekata biće ista kao i danas.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu, tako da nove mjere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije, dodaje se u saopštenju Vlade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije