Ex -Yu

Vlasniku autobusa iz saobraćajke u Bugarskoj 99 prekršaja

Vlasniku autobusa iz saobraćajke u Bugarskoj 99 prekršaja
Foto: Facebook | Vlasniku autobusa iz saobraćajke u Bugarskoj 99 prekršaja

BEOGRAD - Povodom saobraćajne nezgode koja se 14. avgusta dogodila na auto-putu u Bugarskoj, u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije i kada je povrijeđeno 28 srpskih državljana, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova po hitnom postupku, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, izvršili su nadzor pravnog lica - vlasnika vozila, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Kod pravnog lica - vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, pa su sačinjena četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije