Ex -Yu

Vođa kavačkog klana neuhvatljiv: Zvicer se seli svaki mjesec

Vođa kavačkog klana neuhvatljiv: Zvicer se seli svaki mjesec
Foto: MUP/Arhiva | Vođa kavačkog klana neuhvatljiv: Zvicer se seli svaki mjesec

PODGORICA - Kotoranin Radoje Zvicer od aprila prošle godine, kada mu se izgubio svaki trag, na mjesec dana mijenjao je mjesto prebivališta, a na spisku zemalja u kojima je boravio navodno su Turska i Iran, tvrde dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih struktura.

U petak naveče pojavila se nezvanična informacija da je vođa kavačkog klana ubijen ili ranjen u Panami, a Zvicerova porodica je preko advokata demantovala njegovu smrt i ranjavanje. 

Prema pisanju panamskih lokalnih medija, u ovoj zemlji su se u petak dogodila ubistva, o čemu je obaviještena i crnogorska policija. Međutim, portal Standard je objavio da je Uprava policije obaviještena da nijedna od žrtava ipak nije Radoje Zvicer.

"Upitno je da li je Zvicer uopšte i bio u Panami. Ubijeni muškarci, kako se ispostavilo, čak ni ne odgovaraju njegovom opisu. On je, navodno, boravio u Istanbulu u vrijeme ubistva svog najvećeg neprijatelja, vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, a odatle je otišao u Iran", rekao je izvor iz bezbjednosnih struktura, prenijele su "Novosti".

Zvicer je, kako su pisali mediji, utočište jedno vrijeme pronalazio u Albaniji, ali i u Prištini. Ipak, najpoznatija lokacija na kojoj je boravio je Kijev.

Naime, u maju 2020. godine na Zvicera je suparnička ekipa pokušala atentat, a život mu je tada spasila supruga Tamara, koja je zapucala na napadače i otjerala ih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije