Ex -Yu

Vojna bolnica u Petrovaradinu primila 17 kovid pacijenata

Vojna bolnica u Petrovaradinu primila 17 kovid pacijenata
Foto: novisad.rs | Vojna bolnica u Petrovaradinu primila 17 kovid pacijenata

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom obišao Vojnomedicinski centar Novi Sad u Petrovaradinu, koji od juče prima oboljele od kovida, a u njemu se trenutno već nalazi 17 pacijenata.

"Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Zahvalan sam svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu odbrane na njihovom angažmanu", rekao je Vučević.

Mi smo se kao Grad, kazao je on, trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana.

"Biće neophodna veća disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja. Ako se takve stvari nastave, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni", istakao je Vučević.

On je još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mjera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Novi Sad će obezbjeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbjednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije