Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vojska Srbije pripremila novi prihvatni centar za one koji dođu u Srbiju

Vojska Srbije pripremila novi prihvatni centar za one koji dođu u Srbiju
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE | Vojska Srbije pripremila novi prihvatni centar za one koji dođu u Srbiju
Tanjug

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori prilagođen je za karantin i nameijnjen za smještaj srpskih državljana koji dolaze iz inostranstva.

On je preuređen kako bi tu proveli propisani karantinski period.

Osobama koje budu smještene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mjesta, Vojska Srbije obezbijeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu njegu, smještaj i ishranu.

Centar je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsjednikom Vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv korona virusa.

"Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi račna o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tu im je, pojasnio je, obezbijeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smještajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i liječenja mogao nesmetano da se odvija.

Vulin je poručio da je Vojska Srbije uvijek na usluzi svim svojim građanima, i u ovim teškim vremenima pokazuje koliko je za jednu zemlju važno da ima dobru, organizovanu, brojnu i opremljenu vojsku.

"Vojska Srbije ispunjava sva naređenja svog vrhovnog komandanta, kao i kriznog štaba Vlade Srbije i shodno tome, ona preuzima svu odgovornost u ovim teškim vremenima i vremenima vanrednog stanja", zaključio je Vulin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije