Ex -Yu

Vozač autobusa uhapšen, bježao da ne bude linčovan

Vozač autobusa uhapšen, bježao da ne bude linčovan
Foto: Ilustracija | Vozač autobusa uhapšen, bježao da ne bude linčovan

BEOGRAD - Vozač koji je izgubio kontrolu nad autobusom sa linije 45 proletio je u Krajiškoj ulici u Zemunu kroz dječiji park, polomivši sve sprave koje su mu se našle na putu i povrijedivši pritom nekoliko ljudi. On je na kraju uhapšen.

Autobus je, prije nego što se zaustavio, "nanizao" dva automobila. Povrijeđeno je pet osoba, među kojima su četiri djeteta.

Troje djece prevezeno je u Tiršovu, a jedno dijete je prevezeno privatnim kolima. Povrede je zadobila i jedna odrasla osoba, koju je Hitna pomoć prevezla u Zemunsku bolnicu.

Kako su Telegrafu na licu mjesta ispričali očevici, vozač je zaista pobjegao da ga na licu mjesta ne bi linčovali. On je došao sav krvav i u šoku kod dispečera, navodno je dobio turažu i nije mogao da upravlja vozilom, čuli su na licu mjesta. Vozač je i dalje u otpravničkoj kućici, štite ga. Na ulazu u kućicu su dva policajca i jedna policajka koja im je naložila da zatvore vrata.

Oglasio se i Sekretarijat za javni prevoz

Sekretarijat za javni prevoz naložio je hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dječjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu, kao i izvještaj o vanrednom tehničkom pregledu.

Kako se precizira u saopštenju, riječ je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika "Ariva", prevoznik "Unakop".

Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika "Unakop" i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvjesti o utvrđenom činjeničnom stanju.

Sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda imaju na svakih šest mjeseci redovan tehnički pregled, podsjeća se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije