Ex -Yu

Vrba usmrtila djeda pred očima unuka

Vrba usmrtila djeda pred očima unuka
Foto: N.N. | Vrba usmrtila djeda pred očima unuka

KOPRIVNICA - Šezdesetsedmogodišnji Marijan Štefanec iz Drnja, nedaleko od Koprivnice, poginuo je u nesreći koja se dogodila u subotu oko podne.

Nesretni je Marijan s 14-godišnjim unukom otišao sjeći drva za ogrev, ali prilikom sječe jedna grana s vrbe udarila je Marijana po glavi. Pao je sa stabla i na mjestu poginuo, a sve se to dogodilo pred očima prestravljenog unuka, piše Podravski.hr.

"Bili smo u naselju u blizini kad smo čuli očajno vikanje i zapomaganje: 'Upomoć, upomoć' Odmah smo počeli trčati prema mjestu otkud je dopiralo zapomaganje, a kad smo došli, našli smo dijete koje očajno plače i djeda kako leži mrtav. Provjeravao sam mu puls, ali, nažalost, nije više bio živ. Na glavi je imao povrede, vjerovatno ga je ta raskoljena grana lupila ravno u glavu", ispričao je mještanin Drnja koji je prvi stigao na mjesto stravične nesreće.

Kazao je kako je odmah pozvao hitnu pomoć i porodicu poginulog jer ga je poznavao, a prije mu je bio komšija u ulici u kojoj je živio u Drnju.

Hitna pomoć brzo je stigla i mogli su samo konstatirati smrt.

"Baš mi je žao Marijana, a pogotovo unuka koji je to sve na svoje oči vidio. Strašno je plakao i nismo znali kako da mu pomognemo kad više za njegovog djeda nije bilo pomoći", zaključio je očevidac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije