Ex -Yu

Vučić: Autoput Sarajevo-Beograd je mirovni projekat

Vučić: Autoput Sarajevo-Beograd je mirovni projekat
Vučić: Autoput Sarajevo-Beograd je mirovni projekat
Srna

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odnosi između Srba i Bošnjaka za Srbiju izuzetno važni, te ocijenio da je predložena igradnja autoputa Sarajevo-Beograd "mirovni projekat koji je mnogo više od autoputa i od povezivanja".

"Za nas su strašno važni odnosi između Srba i Bošnjaka, tu treba da ulažemo mnogo strpljenja i prećutkivanja, kao i odbrane i zaštite naših međusobnih odnosa", rekao je Vučić.

On je dodao da je zbog toga i predložio projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, koji bi povezao "muslimane iz Sandžaka i Sarajeve, ali bi povezao i srpsku Hercegovinu sa centralnom Srbijom, i celu istočnu Bosnu sa centralnom Srbijom".

"To bi bilo nešto što smatram mirovnim projektom koji je mnogo više od autoputa i povezivanja", rekao je Vučić za RTS.

Komentarišući najavljenu reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Vučić je rekao da je to "teška i loša stvar za Srbiju" i poručio da prije nego što se to desi treba probati da se razgovara.

"Nedavno sam se vidio sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, videću se ponovo veoma brzo, da vidimo da probamo da napravimo najbolje odnose između Srba i Bošnjaka", kaže Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije