Ex -Yu

Vučić: Beograd će podržati sve što je u skladu sa Dejtonom

Vučić: Beograd će podržati sve što je u skladu sa Dejtonom
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Beograd će podržati sve što je u skladu sa Dejtonom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i biće da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Sve što je u skadu sa Dejtonom podržaćemo, sve što je suprotno Dejtonu nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržaćemo, a sve što je suprotno tome - nećemo podržati", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

On je naglasio da krug novootvorenog pogona kompanije "Magna" u Aleksincu nije mjesto za komantarisanje velikih regionalnih tema, a da je za Srbiju najvažnije da čuva mir i bezbjednost, jer bez toga nema investitora.

"Neće nam niko doći ovde u Aleksinac. Neće nam niko doći nigde ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost. I poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH čiji je sastavni dio Dejtonski mirovni sporazum", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, jer je izlaznost u srpskim sredinama bila neuporedivo veća nego u albanskim što govori o motivisanosti ljudi.

Govoreći o mogućnosti da se ponove nemiri i nasilje koji su bili prošle sedmice na sjeveru Kosmeta, Vučić je rekao da se nada da će razum prevladati kod nekih ljudi u Prištini, mada je to teško očekivati nakon poraza koji su imali na izborima.

Vučić je naglasio da Srbija mora da bude spremna na sve i da čeka šta će na sve reći Evropa, te poručio da su i on i srpski narod siti licemjerja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije