Ex -Yu

Vučić: Čeka nas bolja godina

Vučić: Čeka nas bolja godina
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Čeka nas bolja godina

BEOGRAD - Verujem da nas čeka bolja godina od prethodne, poručio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Mnogo toga smo uradili u prošloj. Imajući u vidu šta se sve zbivalo, prošla nije bila toliko loša, osim što smo zbog pandemije izgubili mnogo ljudi. U narednnom periodu ćemo obezbediti značajan broj vakcina, i drago mi je što ćemo vakcinisati veliki broj građana", rekao je Vučić u "Ćirlici".

Gradićemo šest autoputeva, kaže predsjednik.

Takođe, najavljuje ukupnu pomoć građanima i privredi u 2021. od ukuono milijardu evra.

On je najavio će do Sretenja biti donijet dodatni paket pomoći privredi.

Kako je rekao, to neće biti izdašna pomoć kao prvi paket, ali će biti nova injekcija za kompanije, privredu, preduzetnike, mala, srednja, pa i velika preduzeća, što je, kaže, 1.052.000 ljudi koji su obuhvaćeni tim sistemom.

Vučić je precizirao će to najvjerovatnije biti pomoć u vidu isplate dva ili tri puta po pola minimalca, što je, kaže, ogromna pomoć i podška.

Biće i sektorske pomoći za turizam, za hotelijere, turističke agencije, vodiče, za autobuske prevoznike, sa još pola minimaca.

Naveo je da će država nastojati da dodatno pomogne i penzionerima, pored povećanja penzije od 5,9 odsto, koliko će dobiti u februaru, kada prime januarsku penziju.

Simbolično, penzioneri bi do marta trebalo da dobiju pakete sa vitaminima C, D i cinkom, što su, kaže Vučić, sitnice, ali pokazuju dio brige da se izbore za zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije