Ex -Yu

Vučić: Čujem bezbroj tehničkih detalja, ali ne i suštinu

Vučić: Čujem bezbroj tehničkih detalja, ali ne i suštinu
Foto: Tanjug | Vučić: Čujem bezbroj tehničkih detalja, ali ne i suštinu

​PARIZ – Francuska i Evropa hoće dominantu ulogu u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, a vidjeli smo da to na izvestan način želi i SAD, ali ono što još nisam video to je suština, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Kada sve pitam, čujem bezbroj tehničkih deljata od svih, ali o suštini malo”, primijetio je Vučić u izjavi za RTS.

Upitan da li je na iznendnom sastanku sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, juče, čuo nešto kvalitativno novo, rekao je da se ne mogu o takvim stvarima čuti mnogo šta novog.

"Sve što radite, mučite se i borite se da taktički za milimetar pomerate. Kao u američkom fudbalu, jardu po jardu da pomerate unapred. Ne možete sa jednog na drugi kraj terena, osim izuzetnim potezom, mnogo upornosti i taktike je potrebno da bismo se malo pomerili, posebno po teškim pitanjima kao što je KiM”, rekao je Vučić.

Prenio je da je i na sastanku, pred Makronom, rekao Tačiju da Priština nije ispunila ni njene obaveze od ranije, što je Tači, kaže, negirao.

“Ja sam mu rekao – ‘Tači, ne govoriš istinu, niste ispunili svoje obaveze. I Makronu sam rekao – ‘ vidiš da mu to govorim u lice i da mi nije problem da mu to kažem’… I sad vam kažem da će teško ispuniti bilo šta u budućnosti”, rekao je Vučić.

Na Makronove riječi da će se to vidjeti, odgovorio je, kaže:

“Ljudi, u redu je, samo da mi budemo neko ko će da ispunjava ugovorene stvari, a da oni ne ispunjavaju, to nije moguće”.

Vučić je zahvalio Makronu na njegovom angažmanu i trudu, te istakao da je prvi razgovor koji su imali, poslije večere za lidere, u ponedjeljak, bio veoma dug i značajan, govorio je o našim bilateralnim odnosima i poštovanju prema Srbiji.

“Za to, kapa dole”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije