Ex -Yu

Vučić: Jednom sam rekao da novih 'Oluja' neće biti

Vučić: Jednom sam rekao da novih 'Oluja' neće biti
Foto: Tanjug | Vučić: Jednom sam rekao da novih 'Oluja' neće biti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom pisanja medija da Albanci spremaju nove organizovane napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, rekao da želi da vjeruje u razum, te da i Albanci shvataju da se oružjem ne rješava ništa.

"Samo razgovorima, hladne glave i kompromisima možemo doći do normalnog zajedničkog života i boljeg života i za Srbe i za Albance", rekao je Vučić novinarima u Beogradu nakon obilaska radova na rekonstrukciji i novom dijelu Kliničkog centra Srbije.

Navodeći da nije lako zaštititi Srbe na Kosovu i Metohiji, on je istakao da Srbija nema efektivnu kontrolu, ali da je i do sada mudrom politikom, razgovorima i pregovorima uspijevala da sačuva najveći dio srpskog stanovništva na Kosmetu.

"Borićemo se i dalje na taj način, ali ja sam jednom rekao da neće biti novih 'Oluja' i pogroma našeg stanovništva i pri tome stojim. A borićemo se diplomatski, radićemo na tome, obaveštavati, upozoravaćemo", rekao je Vučić.

On je naglasio da Srbija nastavlja put u EU, da je vojno neutralna zemlja, ali da čuva obraz i tradicionalna prijateljstva i dobre odnose sa Rusijom i Kinom.

"Srbija će čuvati i štiti svoj obraz, stav, svoje mišljenje i prijateljstva i da budem iskren, bez obzira koliko sam se kome zamerio svuda u svetu ponosan sam na svako slovo koje izgovaram", rekao je Vučić.

Govoreći o izvještaju Evropske komisije i kritikama zbog nabavke oružja "pancir", dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, oštrim mjerama u borbi protiv epidemije Kovida-19, Vučić je ponovio da preuzima na sebe političku odgovornost.

"Jesam li ja kriv što smo unapredili našu vojsku i što smo sačuvali živote građana Srbije? Prihvatam to da mi imamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom i ja se time hvalim. Pozicija naše zemlje je da privlači sve i da bude otvorena prema svima", rekao je Vučić.

Govoreći o Kliničkom centru, on je najavio da će radovi na izgradnji i njegovoj rekonstrukciji Kliničkog centra biti završeni u septembru sljedeće godine i da će se tu liječiti građani iz cijele zemlje.

Upozorivši na novi talas epidemije virusa korona, kao i nove viruse i infekcije, Vučić je rekao da je Srbija na vrijeme razmišljala o gradnji dvije nove bolnice sa 300 jedinica intenzivne njege, ne samo za kovid, nego i druge bolesti - u Batajnici i u Kruševcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije