Ex -Yu

Vučić: Makedonija će,bez sumnje, glasati za Kosovo u UNESCO

Vučić: Makedonija će,bez sumnje, glasati za Kosovo u UNESCO
Foto: Tanjug | Vučić: Makedonija će,bez sumnje, glasati za Kosovo u UNESCO

BEOGRAD -Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zna da će Makedonija podržati članstvo Kosova i Metohije u Unesko i da je sada očigledno da prije tri mjeseca nisu govorili istinu.

Vučić je na RTS izjavio da će o tome sutra otvoreno razgovarati s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, da će odnosi između dvije zemlje biti, ne baš sjajni i ne na najvišiem nivou, ali da će biti pristojni.

"A kako sam znao da će promene mišljenje o Unesku...Dačić im je rekao, tačno im je rekao, i zato opet kažem da oni znaju šta mi sve znamo".

Dačić je, dodaje dobro obavio svoj posao jer radi u interesu Srbije, rekao je predsjednik Srbije, primijetivši da to ne mora svima da se sviđa, te da oni nisu tu da bi se nekome sviđali, već da štite interese države.

"Nema dva bliža naroda, ali moramo da štitimo obraz SRB"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema nikakvog razloga za veliku brigu zbog krize u odnosima Beograda i Skoplja, ali je istakao da mora da štitimo državu i obraz Srbije.

Svakako će se stvari između Makedonije i Srbije kretati u boljem smjeru, poručio je Vučić narodima i Srbije i Mekadonije.

Navodeći da ne može nešto više da kaže, Vučić je ipak naglasio dvije stvari:

"Ne želimo sukobe, niti će ih biti, ali moramo da štitimo državu i obraz Srbije", rekao je Vučić za RTS i dodao da stoga ljudi mogu da budu mirni.

On je istakao da su Srbi i Makedonci dva bliska i prijateljska naroda, te da gotovo da nema bližih u regionu.

"Druga važna stvar je da su Srbi i Makedonci veoma bliski narodi, nevezano za to kakve su im vlasti, i uveren sam da ćemo imati, i rukovodstvo Sbije i Makedonije, u daljim razgovorima uspeha i da ćemo to imati na umu i pronaći rešenje, jer ne postoje dva bliža naroda", rekao je Vučić.

Kako je primijetio, uvijek je bolje kad se stvari otvore, jer se tada lakše i rješavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije