Ex -Yu

Vučić: Možda je Dodik u pravu o Komšiću, dobro je da maske padnu

Vučić: Možda je Dodik u pravu o Komšiću, dobro je da maske padnu
Foto: Tanjug | Vučić: Možda je Dodik u pravu o Komšiću, dobro je da maske padnu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je možda srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u pravu kada je rekao da je član Predsjedništva Željko Komšić zahtjevom za glasanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe.

"Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta zaista stvarno i iskreno misli", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu, prenosi Srna.

Vučić je napomenuo kako je uvijek govorio o neophodnosti poštovanja teritorijalnog integriteta BiH.

"Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje nezavisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio", naglasio je Vučić.

On je rekao da Srbija svoju politiku prema BiH neće da mijenja, ali da on ne mora više da govori onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima šta misle o njima, odnosno i Srbima u Srbiji i Srbima u BiH.

"Hvala im na tome da su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza, ne moram da reagujem i ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio", dodao je Vučić.

Dodik je za "Srpskainfo" rekao da Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan, te da nije bilo drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH.

On je dodao da je Komšić uradio fenomenalnu stvar jer će postojati odluka da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno.

Vučić danas prisustvuje sastanku koji je organizovao Nacionalni konvent o Evropskoj uniji, a čiji je cilj da se ponovo pokrene dijalog o rešavanju pitanja Kosova, kao i teme spoljne politike Srbije. Sastanak u Palati Srbija je deo strateškog dijaloga koji ima za cilj da omogući debatu predstavnika civilnog društva sa najvišim zvaničnicima Srbije o ključnim aspektima pristupanja Srbije Evropskoj uniji, navodi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije