Ex -Yu

Vučić: Od danas neće biti nekažnjenog nasilja

Vučić: Od danas neće biti nekažnjenog nasilja
Foto: Tanjug | Vučić: Od danas neće biti nekažnjenog nasilja

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi protesta u Beogradu, da je možda napravljena greška što je mislio da ima posla sa racionalnim ljudima pa nije poslata policija u RTS, ali i da je narod u nedjelju mogao sve da vidi.

Vučić je, u intervjuu "Pinku", na pitanje da li je umoran ili zabrinut, kazao da je umoran, a da je zabrinut bio mnogo više svih ovih dana.

"Danas znam da smo završili veliki posao, jer je narod u Srbiji sve mogao da vidi. Znam da od danas neće biti nekažnjenog nasilja. Možda smo i mi napravili grešku što smo mislili da imamo posla sa racionalnim I odgovornim ljudima pa nismo poslali policiju u RTS", objasnio je on.

Kazao je da je šah igrao sa Stefanovićem u pauzi za ručak, jer, ističe, nije mogao da jede. 

"Hodamo po žici po pitanmju Kosova,ali, uspevamo"

Govoreći o pitanju Kosova Vučić je rekao da je Srbija pritisnuta sa različitih strana, ali da uspijeva da "hoda po žici".

On je tako odgovorio na pitanje kako se događaji kao što su današnji protesti odražavaju na pregovaračku poziciju Srbije po pitanjuz Kosova i Metohije.

"Naša pozicija u svetu je mnogo bolja nego što je to bio slučaj nego ranije, ali je teško kada ste pritisnuti sa različitih strana, kada se Albanci ponašaju iracionalno i neodgovorno i kada ste sa svake strane primorani da štitite sve, sa malim resursima i sve vreme morate da hodate po žici", rekao je Vučić.

Kaže - "sve to u situaciji, kada gotovo da ništa nemate u svojim rukama":

"Ali, uspevali smo do sada i nadam se da ćemo uspevati i ubuduće", rekao je Vučić.

On je dodao da će kosovski Albanci, koji su ponovo podnijeli zahtjev za članstvo u Interpolu - ponovo izgubiti i dodao da je njihova politika potpuno iracionalna.

"Opet će da izgube. Ali, to unosi nervozu, stvara bezbroj problema. Ne znam zašto to rade, sve što rade je iracionalno", rekao je Vučić za Pink.

On je dodao da je potrebno rješenje za Kosovo, a da je to rješenje više nego nama potrebno još jedino kosovskim Albancima.

"Ničeg racionalnog nema u njihovom ponašanju, što me navodi na pomisao da neko drugi stoji iza. Oni bez Srbije ne mogu ništa, ne mogu da budu konsolidovana država i zato ne razumem šta je njihova politika", rekao je on.

Srbija će se, kaže, držati svoje politike, poštovaće Albance, neće ih maltretirati..

"Trudićemo se da oni koji žive na jugu osećaju Srbiju kao svoju državu, da oni koji to ne žele nemaju na šta da se žale", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije