Ex -Yu

Vučić: Pregovaramo sa Rusijom o vakcini protiv korone

Vučić: Pregovaramo sa Rusijom o vakcini protiv korone
Foto: Tanjug | Vučić: Pregovaramo sa Rusijom o vakcini protiv korone

BEOGRAD - Pregovori Srbije sa Rusijom oko nabavljanja vakcine Sputnjik V protiv virusa korona su u toku, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U razgovoru za agenciju TASS Vučić je rekao da Srbija razgovara i sa ostalim zemljama o vakcini, uključujuci i Rusiju.

"Na primer, kada je počela kampanja protiv ruske vakcine, mi smo već razgovarali o njoj. Rekao sam tada da bih mogao da prihvatim, ali samo ako odobre srpske zdravstvene institucije. Nadamo se da će vakcina biti spremna u oktobru ili novembru, kada faza tri testiranja vakcine bude gotova", rekao je predsednik Srbije.

TASS dodaje da je Vučić spreman da se u Srbiji koristi bilo koja vakcina protiv Kovid 19 koja je efektivna i da je zainteresovan za dolazak ruske u Srbiju što prije je moguće.

"Ministarstvo zdravlja razgovara sa kompetentnim ruskim stručnjacima na ovu temu", dodao je on.

Pronalazak vakcine će za rezultat donijeti kraj ekonomskim problemima, pojačanje veza između Srbije i Rusije, smatra predsjednik Srbije.

"Voleo bih da čestitam ruskim naučnicima na ovom dostignuću i hvala im na podršci", dodao je Vučić.

On je dodao i da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom, kao i da je tokom nedavne posjete evropskog komesara za proširenje Beogradu rekao da je ponosan na prijateljske odnose sa Rusijom iako Srbija u vezi toga kritikovana u izvještaju Evropske komisije o Srbiji.

"Nemam tajni u vezi toga. Kao što i u Rusiji kažem da je Srbija na evropskom putu, tako i evropskim zvaničnicima kažem da će Srbija nastaviti da razvija partnerske odnose sa Rusijom. I ponosan sam na to", rekao je Vučić.

On je istakao i da je Beograd i Moskva održavaju bliske kontakte na visokom nivou, kao i da je srpska strana informisala Rusiju o razgovorima u Vašingtonu.

"Niko u Rusiji, uključcujući predsednika Putina, nam nije ništa rekao", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije