Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučić: Prvo ukidanje taksi, pa ubrzanje razgovora

Vučić: Prvo ukidanje taksi, pa ubrzanje razgovora
Foto: Tanjug | Vučić: Prvo ukidanje taksa, pa ubrzanje razgovora
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je danas entuzijazam zvaničnika SAD Ričarada Grenela da ubrza nastavak dijaloga Beograda i Prištine i još jednom ukazao da je za taj korak neophodno ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije.

Vučić je, uoči dolaska u Beograd Grenela, koji je specijalni predstavnik predsjednika SAD za razgovore Beograda i Prištine, rekao da taj proces ne ide lako, te da će sa njim razgovarati o svemu, pa i o ekonomiji.

"Besmisleno je govoriti o avio-saobraćaju (između Beograda i Prištine), a da ne možete da prevozite robu", izjavio je za TV "Pink" Vučić, koji će danas u Jerusalimu prisustvovati obilježavanju 75 godina od oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Vučić je poručio da je za Beograd važno svako poboljšanje situacije u odnosima sa Prištinom, te podsjetio da je nedavno razgovarao i sa američkim savjetnikom za bezbjednost Ričardom O`Brajenom, koji je, kao i Grenel, pokazao veliku energiju.

On je naveo da je u Jerusalimu razgovarao sa brojnim evropskim zvaničnicima, uključujući i predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, koji bi trebalo da u februaru okupi lidere zapadnog Balkana.

RTS je prenio da je Grenel zatražio od Prištine da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije, kako bi bio napravljen pomak u dijalogu.

Grenel se sinoć sastao sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem u Prištini, nakon čega je poručio da će biti usredsređen na ekonomski napredak.

"Moramo napraviti napredak - što uključuje i ukidanje taksa", napisao je Grenel na Twitteru nakon sastanka sa Tačijem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije