Ex -Yu

Vučić: Rusija prijateljska zemlja, to niko ne može da menja

Vučić: Rusija prijateljska zemlja, to niko ne može da menja
Foto: Tanjug | Vučić: Rusija prijateljska zemlja, to niko ne može da menja

LOZNICA - Rusija je nama izrazito prijateljska zemlja i to ne može da promijeni niko od neodgovornih političara iz Srbije, niti bilo ko drugi, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom mogućeg imenovanja na važnu poziciju Jevgenija Primakova, inače bliskog dijelu opozicije oko Saveza za Srbiju.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako vidi to imenovanje, kakvu poruku Rusija time šalje i kako bi reagovala ako bi Beograd, po nekoj paraleli, imenovao, na primer, Bojana Kostreša za šefa kancelarije za saradnju sa Moskvom.

Podsjetio je da je Rusija najmanje 20 puta veća od Srbije, da ima svoju nezavisnu vladu, predsjednika, koji ima ogroman uticaj i ugled.

"Oni vode računa o svojim interesima i donose odluke u skladu s tim. Nemam ništa protiv bilo koga. Video sam reakciju ambasadora Ruske Federacija i hvala na korektnosti", naglasio je Vučić.

Istakao je da je pravo Rusije na svoj izbor, kao što mi ne dozvoljama da bilo ko utiče na to koga ćemo da postavljamo na neke funkcije.

"Bilo bi nekorektno i potpuno sumanuto da utičemo na njhove odluke", naglasio je Vučić.

Što se tiče paralele s hipotetičkim imenovanjem Kostreša na mesto šefa Kancelarije za saradnju s Rusijom, odgovorio je da to, pored ostalog, nije realno:

"Primakov je iz Jedinsvene Rusije, a Kostreš ne čini mi se da je u ovom trenutku blizu vlasti, ni on nji njegova partija“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije