Ex -Yu

Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bi preživeli

Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bi preživeli
Foto: Tanjug | Vučić: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bi preživeli

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rješenje kosovskog pitanja.

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vijest da postoji plan SAD za brzo rješenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvijek govorio da "prije svega treba sami da razgovaramo", prenosi B92.

"Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo", istakao je on nakon obilaska radova na Klinci za infektivne i tropske bolesti.

 Vučić je takođe i postavio pitanje novinarima "da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?".

"Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo", rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

"Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih... mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika", izjavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije