Ex -Yu

Vučić: Srbija privilegovana što ima prijatelja kakav je Rusija

Vučić: Srbija privilegovana što ima prijatelja kakav je Rusija
Foto: Tanjug | Vučić: Srbija privilegovana što ima prijatelja kakav je Rusija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i čestitao mu rođendan, navodeći da sa radošću očekuje njegovu predstojeću posjetu Srbiji.

"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, a vi, poštovani predsedniče, zbog ličnog doprinosa jačanju veza naših dveju zemalja, uživate veliki ugled u Srbiji i istinsko poverenje srpskog naroda", naglasio je Vučić.

Zahvaljujući na rođendanskim čestitkama, Putin je još jednom potvrdio da će posjetiti Srbiju, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

"Vidimo se u Srbiji, dragi prijatelju", poručio je Putin u razgovoru sa Vučićem.

Vučić je Putinu poželio dobro zdravlje i srećan život, kao i da, uz mnogo mudrosti, snage i volje, nastavi da postiže uspjehe na odgovornoj dužnosti predsjednika, brani interese Rusije i da bratski ruski narod vodi čvrsto utemeljenim putem napretka.

On je izrazio veliko poštovanje za posvećen rad Putina, zasnovan na jasnoj viziji i neizmjernoj energiji, zahvaljujući kojem Rusija ostvaruje značajan uticaj na međunarodne odnose i čuva mir i stabilnost u svijetu.

Vučić je ovom prilikom zahvalio Putinu na srdačnom gostoprimstvu tokom nedavne posjete Moskvi, jer ukazana mu pažnja pokazuje duboko poštovanje za Srbiju.

"Veoma sam vam zahvalan za pomoć Rusije u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa, koja se ogleda kroz aktivnu podršku u UN i svim drugim međunarodnim organizacijama, u kojima Srbija štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet, kao i svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije