Ex -Yu

Vučić: U regionu niko ravan Vojsci Srbije

Vučić: U regionu niko ravan Vojsci Srbije
Foto: Tanjug | Vučić: U regionu niko ravan Vojsci Srbije

PASULJANSKE LIVADE - Niko u regionu ne može da se poredi sa Vojskom Srbije, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je prisustvovao vojnoj jvežbi koja je izvedena na Pasuljanskim livadama, i najavio nova ulaganja u Vojsku Srbije, kako u naoružanju i opremi, tako i u podizanju standarda njenih pripadnika.

Vučić je podsjetio da je Vojska Srbije, kada je on preuzeo resor odbrane, 2012. godine, imala jedan neispravan Mig 29, a da ih je danas letjelo osam, da ih ima10, a da će do kraja 2019. Vijska Srbije imati i svih 14 letjelica u svom sastavu.

Naveo je da se danas moglo vidjeti 100 tenkova, haubica Nora koja "tuče" po prvi put, helikopteri, izviđači koji su tako obučeni da se nisu mogli primjetiti ni kada im se prišlo na manje od 10 metara. . . i naglasio da u današnoj vježbi na deset lokacija učestvuje 8.000 vojnika, svi iz aktivnog sastava.

Što se tenkova tiče, dodao je, problem je bio u posadama, a sada ih ima 100, takođe svi u aktivnom sastavu.

"Tenkove će videti Sremci, Banaćani, 13 će ih preći inženjerijski most između Titela i Perleza, i kroz Kraljevo, a na Pešteru će ih biti 25, koji deluju jedinstveno kao četa u napadu", dodao je Vučić.

Prema njegovim riječima, generali su pripremili vježbu tako da artiljerija tuče bojevom municijom preko tenkova.

"Zadovoljan sam kako je Mojsilović pripremio kopnenu vojsku", rekao je Vučić.

On je ukazao na potrebu daljeg jačanja ratnog vazduhoplovstva, a naročito protivvazduhoplovne odbrane, ali i dodao i da očekuju još oklopnih vozila i tenkova iz sporazuma sa RF, ali i da rade oklopnjacima te naveo da je danas dejstvovao i "Lazar 3".

Međutim, ukazao je da se mora reijšiti pitanje opreme, čizama kojih mora biti više od dva para, zatim uniformi, majica, i podvukao da će i to sve brzo biti riješeno, uz angažman i napore Vlade Srbije.

Vojska će imati i novi dizajn uniformi, kaže i ističe da Jumko radi u tri smjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije