Ex -Yu

Vučić: Za vakcinisane dodatno 3.000 dinara pomoći

Vučić: Za vakcinisane dodatno 3.000 dinara pomoći
Foto: Tanjug | Vučić: Za vakcinisane dodatno 3.000 dinara pomoći
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Predsjednik je rekao da će, pored ranije predviđene pomoći, svi koji se vakcinišu, a imaju više od 16 godina, ili koji su se vakcinisali bilo jednom ili dvije doze i svi koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja, dobiti dodatnih 3.000 dinara od države.

Vučić je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i da su to odlučili, kao i da će se tek vidjeti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.

"Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišjali smo zato da kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali", rekao je Vučić.

Računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije