Ex -Yu

Vučić: Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otvorena

Vučić: Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otvorena
Foto: Tanjug | Vučić: Želimo normalne odnose sa Crnom Gorom, vrata Srbije otvorena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija želi saradnju i normalne odnose sa Crnom Gorom, kao i da su vrata naše zemlje otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Aleksandar Vučić je novinarima, nakon svečane promocije novih pripadnika policije, izjavio da je Srbija uvijek spremna na saradnju sa Crnom Gorom, gdje je juče konstituisana nova Skupština.

"Nemamo bližeg, to što oni svi zajedno žele da pokažu ambasadorima u Podgorici, kako su daleko od Srbije, kako će ne znam šta sve da urade... Mi sa tim nemamo problem. Neka kažu i rade šta hoće, mi ćemo ovdje da budemo uvijek spremni da sačekamo braću, prijatelje iz Crne Gore za saradnju", rekao je Vučić.

Naveo je da su sva vrata Srbije u potpunosti otvorena za sve ljude iz Crne Gore.

Što se tiče pregovora u Briselu, predsjednik Srbije je poručio da će Beograd u najboljoj vjeri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

Na pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzme pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo riječi o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Istakao je, međutim, da se pregovori i odlukom Ujedinjenih nacija vode pod okriljem EU.

"I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj vjeri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU", rekao je Vučić.

"Danas putujem u Tursku, razgovaraću sa Erdoganom"

Vučić je najavio da danas putuje u Tursku, gdje će razgovarati sa predsjednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom. "Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsjednikom danas", rekao je predsjednik Srbije.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije