Ex -Yu

Vučić i Rogozin: Unaprijediti i ojačati postojeću saradnju

Vučić i Rogozin: Unaprijediti i ojačati postojeću saradnju
Foto: Srna | Vučić i Rogozin: Unaprijediti i ojačati postojeću saradnju

MOSKVA - Srbija je čvrsto opredijeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obje strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Moskvi na sastanku sa potpredsjednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou i zahvalio na čvrstoj i dosljednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmjenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Na sastanku sa Rogozionom, na kome je bilo riječi o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji, Vučić je ukazao na to da je Rusija jedan od strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

On je istakao da je ukupna robna razmjena u 2016. godini dostigla 2,3 milijarde dolara, dodajući da će u narednom periodu Srbija usmjeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, da bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

"Želimo da postojeću saradnju u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unapredimo i osnažimo. Srbija je zainteresovana za stabilne isporuke energenata da bi bila omogućena energetska bezbednost zemlje", rekao je Vučić.

Rogozin i Vučić su zajedno posjetili Fond za perspektivna istraživanja Ruske Federacije, gdje su im predstavljena nova istraživačka dostignuća u vojnotehničkoj i socijalno-ekonomskoj sferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije