Ex -Yu

Vučić iz Moskve: Posebna čast za Srbiju, sa Putinom o Kosovu i Metohiji

Vučić iz Moskve: Posebna čast za Srbiju, sa Putinom o Kosovu i Metohiji
Foto: Tanjug/AP | Vučić iz Moskve: Posebna čast za Srbiju, sa Putinom o Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas sa Parade pobjede u Moskvi poslata poruka da će narodi koji su podnijeli najveći teret antifašističke borbe, uključujući i srpski kao jedan od najstradalnijih, čuvati istinu o Drugom svjetskom ratu.

 

On je naglasio da mu je bila čast što je prisustvovao Paradi pobjede, a da ga posebno ponosnim čini jedinica srpskih gardista koja je učestvovala u današnjem defileu na Crvenom trgu povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom.

"To je poseban osećaj i od posebnog je značaj biti ovde", rekao je Vučić iz Moskve za Televiziju "Pink".

Vučić je istakao da je tokom dvodnevnog boravka u Moskvi u nekoliko navrata pričao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"To je bila posebna čast za Srbiju. Imali smo, naravno i veoma važan sastanak o Kosovu i Metohiji. Sada me čeka povratak u Beograd, pa onda put u Brisel i u Vašington", rekao je Vučić.

On je naveo i da se čuo sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, za koga mediji u Prištini tvrde da će organizovati sastanak Beograda i Prištine 18. jula.

"Razgovarao sa Makronom. Ne prenosim ono o čemu pričam. Uskoro ćemo nastaviti dijalog u Briselu", rekao je Vučić.

Na pitanje da li očekuje da će doći do napretka u dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je rekao da "očekuje da će doći do razgovora".

Kada je riječ o proteklim izborima i njegovim očekivanjima o vremenskom okviru kada bi trebala da bude formirana vlast, Vučić je istakao da svi organi rade svoj posao, a da je sada prioritet da se pomogne ljudima koje su pogodile katastrofalne poplave.

"Tražiću i da se pripremimo za jesen i da odgovorimo na izazove virusa korona", rekao je predsjednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije