Ex -Yu

Vučić o Junkerovoj izjavi za Balkan: Možda preterano, ali ne bih isključio

Vučić o Junkerovoj izjavi za Balkan: Možda preterano, ali ne bih isključio
Foto: Tanjug | Vučić o Junkerovoj izjavi za Balkan: Možda preterano, ali ne bih isključio

SREMSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi isključio mogućnost da zapadnom Balkanu prijeti scenario iz 90-tih godina ukoliko izgubi evropsku perspektivu, na šta je upozorio predsjedik Evropske komisije Žan Klod Junker.

"Možda je preterano to što je Junker rekao, ali ne bih to isključio ako bi bili prepušteni sami sebi", rekao je Vučić novinarima u Sremskoj Mitrovici. 

On kaže da je uloga Srbije takva da čuva mir, pređe preko provokacija iz regiona, sačuva i sebe i druge, gradi mir i napreduje u ekonomiji. 

Vučić je naveo da je najveća opasnost po državu kada nema ekonomsku bezbjednost, a ima ogromnu stopu nezaposlenosti, ali da to nije slučaj sa Srbijom. 

"Regionalno je situacija u našim odnosima sa Prištinom problematična", rekao je Vučić i dodao da globalno Srbija ne može da utiče na sučeljavanja velikih sila, nego da gleda gdje je njena pozicija i da građani Srbije ne treba da se plaše. 

Vučić je rekao da bi bilo zastrašujuće ukoliko se pokaže da je Albanija odbila ponudu "Telekoma Srbija" da kupi "Telekom Albanija", iako je najbolja, te poručio da srpske investicije ne mogu biti zaustavljene.

On kaže da je čuo od srpskih predstavnika da je "Telekom Srbija" dao najbolju ponudu, ali da je ministar telekomunikacija Albanije rekao da Srbija ne može da kupi "Telekom Albanije".

"Valjda neko hoće da kaže da naš novac nije dovoljno dobar, što bi bilo zastrašujuće. Ne želim u to da poverujem. To ne bi značilo samo da srpski investitori nisu dobrodošli u Albaniju, već niko od investitora", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, da su se Albanci javili i dali bolju ponudu Srbiji od Kineza za RTB Bor, Srbija bi to prihvatila.

On je istakao da u Srbiji nema takvih ograničenja, te ocijenio da onaj ko hoće da stvara pozitivnu klimu ne može da pravi razliku odakle dolazi novac, da li je to srpski, njemački ili neki drugi kapital. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije