Ex -Yu

Vučić obećao uskoro značajno povećanje plata

Vučić obećao uskoro značajno povećanje plata
Foto: Ilustracija | Vučić obećao uskoro značajno povećanje plata

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će plate biti značano povećane narednih dana ili nedjelja vojsci, policiji, BIA, poreznicima, radnicima u socijalnom sektoru, kao i zdravstvenim i prosvjetnim radnicima.

"Očekujem da imaju ubedljivo najveća primanja ikad i to realno, a ne samo nominalno. To očekujem da će biti u narednim danima i nedeljema i nadam se da će premijerka Ana Brnabić sutra reći nešto o tome", rekao je Vučić.

On je reagovao i na to što je novinarsko pitanje bilo - kada će plate biti "vraćene" na prethodni nivo i podsjetio da su plate vojsci i policiji već vraćene, kao i da su prosvjetnim radnicima već sada veće za 0,7 odsto nego što su ikada bile.

Takođe, dodaje Vučić, zdravstvenim radnicima će biti uvećane plate, podsjetivši da su i njima već vraćene u odnosu na ranije smanjenje, kao i socijalnim radnicima.

"Problem je što se vodi kampanja laži i neistina, koja ima nesagledive posledice. Kome nisu vraćene? Ja ću vam reći - nisu vraćene državnoj administraciji odnosno za 17.000 ljudi koji rade u Beogradu i delom u Pokrajini i lokalnoj administraciji", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da nisu htjeli njima da povećaju platu, da ne bi bilo poželjnije da neko bude sekretarica ministru umjesto prosvjetna radnica ili medicinska sestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije