Ex -Yu

Vučić poručio Skotu: Nisu ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš

Vučić poručio Skotu: Nisu ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš
Foto: Tanjug/AP | Vučić poručio Skotu: Nisu ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš

BEOGRAD - Nisi ti tu ambasadore da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš na pitanja, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom izjave američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota, koji je rekao da je Kosovo nezavina država.

“Šta god da je ta takozvana vlada za vas, za nas je ona takozvana vlada. Nisi ti tu ambasadore da ispravljaš novinare, nego da odgovaraš na pitanja”, rekao je Vučić.

Kako je kazao, bilo bi lijepo i pristojno da je ambasador pokazao malo više poštovanja za zemlju domaćina, ali "Amerika je supersila".

Govoreći o rješenju kosovskog problema, Vučić je rekao da će biti "mnogo teških problema", a kako je naveo, njegovo pitanje bi bilo i za Kosovo i za strane vlade, "što pregovarate sa Srbijom ako su sve to suverene vlade, zašto tražite utočište za njih u UN?".

“Deseti put ih pitam o vojsci Kosova, gde to piše? Vidite, ništa od toga nema, čisto nasilje, pravno, a to posle prati fizičko, i zato i jesam uplašen, ali uradićemo sve da zaštitimo naš narod”, rekao je Vučić.

Šta je rekao Skot?

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je sinoć da kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja, sa svojim izabranim predstavnicima.

Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova u kojoj sjedi pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

“Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu” rekao je američki diiplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije