Ex -Yu

Vučić potvrdio, Brnabićeva ponovo premijer Srbije

Vučić potvrdio, Brnabićeva ponovo premijer Srbije
Foto: Tanjug | Vučić potvrdio, Brnabićeva ponovo premijer Srbije

BEOGRAD - Ana Brnabić će ponovo biti premijerka Srbije, potvrdio je večers predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemelju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova minsitarstva, kao i da u Vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

"Doneo sam odluku o kandidatu za predsednika Vlade Srbije. Tu odluku doneo sam u Ustavom i zakonom predviđenom roku", počeo je Vučić obraćanje javnosti.

On je istakao da Vlada u naredne četiri godine ima tri važna cilja koja mora da ostvari:

"Ekonomska snaga Srbije - životni standard običnih ljudi koji mora da raste, izgradnje puteva i pruga i pod tri mora da se radi na novim projektima, među njima je i izgradnja metroa, i izgradnjom brze pruge i autoputeva", rekao je Vučić navodeći da je ovo bio zahtjev za novog mandatara.

Takođe, bitan cilj je ulaganje i razvoj zdravstva, da uvode inovativne lijekove i da što više djece liječe državnim novcem.

I ono najvažnije je da sačuvaju mir i stabilnost u bezbjednosnom fahu.

"Želimo kompromisno rešenje sa Albancima, ali kao i uvek Srbija neće pristati na poniženje".

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SNS-a jednoglasno je podržan Vučićev prijedlog da Ana Brnabić bude mandatar.

Kako je posle sjednice naveo Siniša Mali, "Vučić je novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima Vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica".

Ana Brnabić je predsjednica Vlade Republike Srbije od 29. juna 2017, a prethodno je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Rođena je u Beogradu, a posjeduje master diplomu (MBA) sa Univerziteta Hal iz Velike Britanije i preko deset godina rada sa međunarodnim organizacijama, stranim investitorima, lokalnim samoupravama i javnim sektorom u Srbiji.

Prva je žena na položaju predsjednika Vlade Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije