Ex -Yu

Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač

Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač
Foto: Tanjug / Ilustracija | Vučić, Ðukanović, Rama i Zaev posjetili Drač
Tanjug

DRAČ - Predsjednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Ðukanović i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev obišli su jutros Drač, koji je najviše stradao u nedavnom zemljotresu koji je pogodio taj dio zemlje.

Četvorica zvaničnika posjetili su područje koje je teško stradalo zbog zemljotresa, a zatim i hotel u kojem su smješteni građani koji su zbog zemljotresa ostali bez svojih domova.

Nakon obilaska, lideri četiri zemlje vraćaju se u Tiranu, gdje će se održati susret lidera Zapadnog Balkana, na kojem ovog puta, učestvuje i predsjednik Crne Gore.

Taj susret biće nastavljen sastankom sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, nakon kojeg će na konferenciji za medije obavijestiti javnost o postignutom dogovoru.

Vučić je, nakon jučerašnjeg sastanka sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, rekao da su u Tirani postignuti konkretni dogovori o saradnji te tri zemlje, kao i da će sve biti finalizovano do sljedećeg susreta, u Beogradu, krajem januara.

"Biće to istorijski susret zbog onoga što ćemo do tada završiti", rekao je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije