Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučić uručio respiratore u Nišu

Vučić uručio respiratore u Nišu
Foto: Tanjug | Vučić uručio respiratore u Nišu
N.N.

NIŠ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je 9 kliničkih i 20 mobilnih respiratora u Nišu, kao i veliki broj maski i druge medicinske opreme.

Vučića su u Nišu dočekali gradonačelnik Darko Bulatović, član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović i direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Prema riječima predsjednika Srbije, sa danas dopremljenom pomoći ima dovoljno opreme za cijeli jug Srbije, "da se pokrije".

"Ne činimo ovo samo za Niš, nemojte da vam ovo stoji kao lekovi u Kragujevcu, nego da odmah pošaljete opremu za Leskovac, Vranje, Pirot, Toplicu, da i njihove bolnice imaju sve što treba", rekao je Vučić.

Epidemiolog Branislav Tiodorović dodaje da se sada poštuju mjere mnogo bolje nego na početku, i to se po rezultatima vidi, ali, kako navodi, još uvijek je potrebna gvozdena disciplina, da "se izgura" sljedeću nedelju i onda će se biti blizu ''zelene grane".

Tokom uručenja opreme predsjednik Vučić je rekao i da je najveći problem smještaj ljudi, kao i da je neophodno napraviti novi Klilnički centar kao kovid bolnicu.

Uručeno je 9 kliničkih i 20 mobilnih respiratora.

"Veliki je problem nabavljati nove respiratore", kaže predsjednik i za Nišlije dodaje:

"Ovde je junački narod uvek bio".

Vučić se nakon uručenja sastao i i s predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije