Ex -Yu

Vulin: Đukanović nikako da shvati da nije pao zbog Vučića

Vulin: Đukanović nikako da shvati da nije pao zbog Vučića
Foto: Tanjug | Vulin: Đukanović nikako da shvati da nije pao zbog Vučića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović najnovijim optužbama na račun Srbije, pokušava još jednom da nacrta metu na predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vulin je za TV Prva ocijenio da će Ðukanović za to naći saveznike u Srbiji, spremne da za sve optuže svoju zemlju i predsjednika Vučića, koji se, ističe ministar, ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja nijedne zemlje u regionu.

Prema njegovim riječima, nijedan političar od Vučića nije više vodio računa o suverenitetu Crne Gore ili BiH i dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti i miru u regionu, a ponekada, kaže, i na štetu Srbije, prećutkujući napade na našu zemlju.

Vulin je istakao da Ðukanović nije izgubio parlamentarne izbore u Crnoj Gori zbog predsjednika Vučića, već zbog korupcije.

"Ðukanović nikako da shvati zašto je pao. Nije pao zbog Vučića, niti mu se on mešao u Crnu Goru. On je pao zbog korupcije, zbog toga što Srbima nije dozvoljavao elementarna prava, zbog toga što je Srbima hteo da zabrani Srpsku pravoslavnu crkvu i izmisli neku novu ili napravi neku na Glavnom odboru Demokratske partije socijalista", rekao je Vulin.

On je Ðukanoviću poručio da treba da shvati da je napad na Srbe, bez obzira gdje oni žive, napad na Srbiju.

"Ne možete da zabranite SPC da postoji, a da mislite da će Srbija da ćuti i da prihvati da je to u redu. Da zabranite Srbima mogućnost da idu u svoju crkvu, da ih diskriminišete, da im ne dozvoljavate da se zapošljavaju u državnim institucijama i smanjujete im obim prava i da očekujete da Srbija to pozdravlja aplauzom", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije