Ex -Yu

Vulin: Formiran slučaj Aleksić, počelo je da se odmotava

Vulin: Formiran slučaj Aleksić, počelo je da se odmotava
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Formiran slučaj Aleksić, počelo je da se odmotava

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je večeras da je veoma ponosan na saradnju policije sa Tužilaštvom i Tužilaštvom za organizovani kriminal što je dovelo i do toga da se formira slučaj koji je potresao naciju.

"Dobili smo odgovarajuća saznanja, počelo je da se odmotava. Tužilaštvo je to odmah razumelo i naložilo hapšenje. Mi smo slučaj formirali, pravosuđe će dalje reći", rekao je Vulin za TV Kurir, govoreći o slučaju Miroslava Aleksića.

On je podsetio da se prije nekoliko dana desio i užasan slučaj u selu kod Inđije. 

"Jedan monstrum zbog kog mi je žao što je ukinuta smrtna kazna, pa ne možemo da ga osudimo, silovao je svog trogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerku. On će, ako Bog da, robijati doživotno", rekao je Vulin, ali je zamjerio pojedinim medijima koji su "objavili inicijale te dece, jer će ih to sada pratiti ceo život".

Povodom bahatih vozača Vulin je rekao da je povećan broj presretača i najavio da će ih biti još i više.

"Pre dva dana u Beogradu je uhapšen jedan takav vozač. Usput je imao 1,66 odsto alkohola u krvi, a dete je od 21 godine. Posle one tragedije u Nišu, mislio sam da ce ljudi sami shvatiti, a mi smo dva dana kasnije uhapsili 21-godišnjeg Nišliju koji je vozio 140 na sat", rekao je Vulin.

O smjeni načelnika policije u Nišu kaže da treba mijenjati kad se nešto desi.

Napominje i da predsjednik, Aleksandar Vučić "nije bez razloga objavio rat mafiji i da je u poslednjih nekoliko meseci mnogo toga urađeno od hapšenja Darka Eleza i razbijanja njegove grupe, preko hvatanja velike bande Pink pantera, pa do hapšenja narko dilera i rešavanja više ubistava".

Ocjenjuje i da "najveći deo zla koji dolazi u našu zemlju u smislu kriminala potiče iz Crne Gore, od kavčana i škaljaraca".

"KiM je deo Srbije, pa ne računam šiptarske klanove. Količina novca koji oni (kavčani i škaljarci) generišu je toliko velika da ovde lako nalaze vojnike", ukazuje Vulin.

Ocijenio je i da je njegov prethodnik Nebojša Stefanović ostavio dobro stanje u policiji, "mnogo se ulagalo, plate su velike za naše prilike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije