Ex -Yu

Vulin: Hrvati nepogrešivo znaju koji Srbi čuvaju Srbiju

Vulin: Hrvati nepogrešivo znaju koji Srbi čuvaju Srbiju
Foto: Tanjug / Arhiva | Vulin: Hrvati nepogrešivo znaju koji Srbi čuvaju Srbiju

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je Aleksandar Vučić jedini balkanski lider koji iskreno vjeruje u mir i pomirenje, a da oni s kojima razgovara ne dijele njegovo uvjerenje da je pomirenje moguće, a dugotrajan mir potreban.

"Zato kada Vučić dobije poziv da u Zagrebu govori na skupu partija srodnih SNS, oni koji su ga pozvali moraju da se pravdaju kao da su uradili nešto loše, a deklarisane ustaše traže da mu se dolazak zabrani", rekao je Vulin, komentarišući napade dijela hrvatske javnosti zbog mogućeg dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na kongres Evropske narodne partije u Zagrebu.

Kaže da i oni koji su ga pozvali i oni koji bi da mu zabrane da dođe ne vole Srbe koji govore istinu, ne praštaju Oluju i ne izvinjavaju se u ime Srba da bi opravdali hrvatske zločine.

"U hrvatskoj politici odnos prema Srbima se razlikuje u nijansama, a Vučić im podjednako smeta. Ako zovete gosta i želite da dođe, zašto se pravdate ustašama", naveo je Vulin.

On kaže da ne zna da li će Aleksandar Vučić otići u Zagreb, ali da zna da i oni što su ga pozvali i oni što mu brane da dođe žele da ga nema.

"Hrvati su pravili i prave puno grešaka ali u jednoj stvari su nepogrešivi, nepogrešivo znaju koji Srbi čuvaju i Srbe i Srbiju i njih mrze iskreno i strasno", izjavio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije