Ex -Yu

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz
Foto: Tanjug | Vulin: Jedini hibrid koji stiže u CG iz Srbije je kukuruz

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas crnogorskog kolegu da zbog dobrosusjedskih odnosa objasni kakve su to hibridne prijetnje stizale u Crnu Goru iz Srbije.

"Zbog dobrosusjedskih odnosa Srbije i Crne Gore bilo bi korisno da ministar odbrane Predrag Bošković objasni kakve su to hibridne pretnje stizale u Crnu Goru iz Srbije. I kako im je to odgovorio NATO tim koji je na poziv Ministarstva odbrane Crne Gore stigao u pomoć ugroženoj Crnoj Gori. Jedini hibridi koji stižu u Crnu Goru iz Srbije su hibridi semenskog kukuruza, a tu valjda nema pretnje, a još manje razloga za angazovanje NATO pakta", naveo je Vulin.

On je tako odgovorio na izjavu ministra odbrane Crne Gore da je ta zemlja u Sjevernoatlantskoj alijansi prepoznata kao zemlja pod velikim hibridnim uticajem prije svega Srbije i Rusije.

"NATO može da bude miran što se Srbije tiče, ali da li može da se osloni na saveznika koji tako lako kuka za pomoć, pokazaće vreme. Očekujemo objašnjenje ili izvinjenje", poručio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije