Ex -Yu

Vulin: Kina uz srpski narod uvijek kada mu je najteže

Vulin: Kina uz srpski narod uvijek kada mu je najteže
Foto: Tanjug | Vulin: Kina uz srpski narod uvijek kada mu je najteže

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je kineski narod bio uz Srbiju i srpski narod u najtežim trenucima - za vrijeme NATO agresije 1999. godine i da su i danas, baš kao i tad, srpski i kineski narod ponovo zajedno i bore se protiv nevidljivog neprijatelja - virusa korona.

"Srbija je tada branila svoju slobodu, ali i međunarodno pravo", rekao je Vulin, koji je sa ambasadorom Kine u Beogradu Čen Bo i timom kineskih medicinskih stručnjaka koji su u Srbiju došli radi pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona, položio vijence kod spomen-ploče ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, uništene tokom bombardovanja 1999. godine.

Vulin je poručio da građani Srbije znaju da u kineskom narodu imaju velikog prijatelja i da se čelična prijateljstva stvaraju u teškim vremenima.

On je zahvalio kineskom narodu, predsjedniku Kine Si Đinpingu, potpredsjedniku Centralne vojne komisije generalu DŽangu Jousjau, ministru odbrane Veng Feiju, zato što su bili i jesu uz Srbiju čak i u trenucima kada se i sami suočavaju sa istim mukama i nevoljama.

Kineski ambasador Čen Bo ponovila je da istorija odnosa dvije zemlje pokazuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji i da to znači dijeljenje i dobra i zla, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ona je poručila da se u trenucima suočavanja sa velikim izazovima treba držati zajedno i pružati pomoć jedni drugima.

Prilikom bombardovanja ambasade Kine u Beogradu 7. maja 1999. godine poginula su tri kineska novinara, dok je 21 osoba povrijeđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije