Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli

Vulin: Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli
Foto: Tanjug | Vulin: Kurtijev i Đukanovićev razgovor s pažnjom prate narko karteli
Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da razgovor o ekonomiji Aljbina Kurtija i Mila Ðukanovića s pažnjom i odobravanjem prate narko karteli.

"Kada Kurti i Ðukanović pričaju o ekonomiji to s pažnjom i odobravanjem prate u Škaljarskom, Kavačkom, Dukađinskom i ostalim narko kartelima koji zbog zatvorenih granica trpe velike ekonomske gubitke", naveo je Vulin u saopštenju dostavljenom medijima, a komentarišući telefonski razgovor crnogorskog predsjednika i premijera samoproglašenog Kosova.

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović razgovarao je danas s Aljbinom Kurtijem i izrazio nadu da će se ubrzo steći uslovi na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da će se, kako se navodi u saopštenju iz Podgorice, takođe "uskoro" naći i rešenje.

Ðukanović je rekao da se nada da će se ubrzo stvoriti uslovi za nastavak i intenziviranje dijaloga Beograda i Prištine, i u tom kontekstu pozdravio odluku vlasti u Prištini da ukine takse, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je u telefonskom razgovoru sa Aljbinom Kurtijem rekao i da se nada da će se uskoro naći kvalitetno i dugoročno održivo rješenja koje će, kako kaže, biti prilog "regionalnoj stabilnosti i prosperitetu ka zajedničkom cilju - integraciji u EU".

Ðukanović i Kurti su zajednički ocijenili da je dijalog zasnovan na vrijednostima multietničničke demokratije ključan i da bi njegov uspjeh bio prelomna tačka za povratak povjerenja i stabilnost regiona.

Najčitanije