Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vulin: Ne razmišljamo više šta će drugi reći

Vulin: Ne razmišljamo više šta će drugi reći
Foto: Srna | Vulin: Ne razmišljamo više šta će drugi reći
Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je zauvijek prošlo vrijeme kada se razmišljalo o tome šta će drugi misliti o opremanju Vojske Srbije i da li će njena snaga nekome zasmetati.

"Ovo su vremena u kojima se govori istina. Prošla su vremena kada smo školovali menadžere odbrane. Mi školujemo oficire", rekao je Vulin u Beogradu na obilježavanju Dana Univerziteta odbrane i Dana Inspektorata odbrane.

Vulin je istakao da Srbija sada školuje ljude koji su cijeli svoj život posvetili vojsci i ne misle nijednog dana da je napuste ili zamijene bilo čim drugim, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je rekao da se nada da će u godinama koje dolaze akademska zajednica imati i hrabrosti i razumijevanja da se pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) osnuje odjeljenje posvećeno vojnim naukama.

"Ove godine ispravljena je velika nepravda. Nakon 170 godina otkako obrazujemo oficire i vojna lica, prvi put smo uveli vojne nauke, prvi put veština odbrane svoje zemlje je proglašena i prihvaćena naukom", rekao je Vulin.

Univerzitet odbrane, osnovan 24. februara 2011. godine, je samostalna visokoškolska ustanova koja obavlja djelatnost visokog obrazovanja kroz akademske studije prvog, drugog i trećeg stepena iz više naučnih oblasti u okviru obrazovno-naučnih polja društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka.

Inspektorat odbrane nastavlja tradiciju inspekcijskih organa ustanovljenih u Kraljevini Srbiji. Ova ustanova po četvrti put obilježava svoj dan u znak sjećanja na 1911. godinu kad je Ukazom kralja Petra Prvog Karađorđevića formirana Glavna inspekcija cjelokupne vojske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije