Ex -Yu

Vulin: Što se dopusti Albancima, neće se moći zabraniti Srbima

Vulin: Što se dopusti Albancima, neće se moći zabraniti Srbima
Foto: Tanjug/Arhiva | Vulin: Što se dopusti Albancima, neće se moći zabraniti Srbima

BEOGRAD - Aljbin Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo - "Šiptari prave ''Veliku Albaniju'' i ne zanima ih šta drugi o tome misle, baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena", naveo je Vulin u saopštenju.

Kada Srbi kažu da će se kroz "srpski svet" politički i kulturno objedinjavati, ističe on, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije.

"Oni koji ćute o 'Velikoj Albaniji', neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima", odgovorio je ministar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane, uz konstataciju da takozvano Kosovo "nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije", zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije