Ex -Yu

Vulin: Sve jedinice vojske neprekidno se obučavaju

Vulin: Sve jedinice vojske neprekidno se obučavaju
Foto: Tanjug | Vulin: Sve jedinice vojske neprekidno se obučavaju

BEOGRAD/ZAJEČAR - Sve jedinice Vojske Srbije neprekidno se obučavaju, bez obzira na to da li su opterećene bilo kojim drugim zadatkom, a Ministarstvo odbrane i državno rukovodstvo trebaju da im omoguće odgovarajuće uslove za to, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Svi pripadnici Vojske Srbije rade odgovoran i veoma težak posao. Da bi bilo moguće da odgovore svim izazovima sa kojima su suočeni moraju neprekidno da se obučavaju", rekao je Vulin, koji je posjetio pripadnike Komande za razvoj Timočke brigade Komande za obuku i 31. pješadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Nikola Pašić" u Zaječaru.

Vulin je naveo da su vojnici dobili nove uniforme, prvi put nove ljetnje čizme, povećava se kvalitet svih sredstava sa kojima rade, a planira se i povećanje njihovih zarada u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, kada se vojnik obezbijedi, na taj način da može da se posveti samo svom zadatku, obuci i pripremi za sve izazove, mogu da se očekuju najbolji rezultati.

Vulinu su prikazani sadržaji obučavanja vojnika iz ovog bataljona, a težište je na kolektivnoj obuci kako bi se prikazao rad odjeljenja u sastavu voda i način uvježbavanja kako bi vojnici stvorili timski duh i unaprijedili saradnju.

On je prisustvovao prikazu postupka voda za podršku prilikom izlaska i posjedanja vatrenog položaja, prikazu rada streljačkog voda na vozilu "hamer" u slučaju napada, a posjetio je i kapacitete za smještaj, čuvanje i održavanje naoružanja i vojne opreme.

Riječ je o sadržajima obuke koji se izvode svakodnevno u pješadijskim četama bataljona, kao i onim koji se realizuju u okviru priprema deklarisanih jedinica po konceptu operativnih sposobnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije