Ex -Yu

Vulin: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj

Vulin: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj
Foto: Srna | Vulin: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi bivši komandant NATO u vrijeme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

Vulin je poručio da "Srbi sami biraju svoje prijatelje, a neprijatelji se sami pokažu i prepoznaju".

"Ako neko i pomisli da je vreme da zaboravimo NATO agresiju, brzo će napustiti tu misao čim se pojavi Vesli Klark", rekao je Vulin, reagujući na Klarkovu tvrdnju da je Vašingtonski sporazum koristan ako smanji uticaj Rusije i Kine u regionu.

Vulin je dodao rekao da bi "komandant agresije" u kojoj su ubijene trogodišnja Milica Rakić i jedanaestomjesečna Bojana Tošović prvo trebalo da moli za oproštaj.

On je napomenuo i da su Rusija i Kina prijatelji Srbije i da nikada nisu uslovljavale, ni bombardovale Srbiju, niti je stavljale pod sankcije.

"Rusija je deo naše istorije, ali i zemlja i narod sa kojima hoćemo da delimo i budućnost", rekao je Vulin za "Večernje novosti".

On smatra da je Srbija bila sigurnija i jača kad god je i Rusija bila moćna, a da sa Kinom dijeli iste vrijednosti, iskreno poštovanje i puno zajedničkih privrednih aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije