Ex -Yu

Vulin: Vojska Srbije je čuvar najvažnijih vrednosti

Vulin: Vojska Srbije je čuvar najvažnijih vrednosti
Foto: Tanjug | Vulin: Vojska Srbije je čuvar najvažnijih vrednosti

BEOGRAD - Vojska Srbije je čuvar najboljih i najvažnijih vrednosti našeg naroda, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, obilazeći danas štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na osmom Međunarodnom sajamu sporta.

"Vojska Srbije nije nikakva odnarođena institucija. Vojska Srbije je deo našeg naroda i čuvar najvažnijih vrednosti našeg naroda. Zdrav život, sport, porodica, fizička aktivnost, sve ono što nas povezuje i čini zdravima, sve je to veoma cenjeno u Vojsci Srbije. Svaki pripadnik Vojske Srbije ima obavezu da bude fizički spreman, da bude sposoban da ispuni svaki zadatak", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U Vojsci Srbije puno se polaže na fizičku spremnost i sportske aktivnosti istakao je ministar Vulin, dodavši da se u vojsci čini sve kako bi svaki njen pripadnik mogao da se bavi sportom i do profesionalnog nivoa.

"Zato smo ove godine formirali Sportsku jedinicu i nakon dugog niza godina učestvujemo na svim svetskim vojnim takmičenjima, ali imamo i reprezentativce u pojedinim sportovima, koji su pripadnici Vojske Srbije. Svi koji dođu u Vojsku Srbije mogu da znaju da će moći da se bave sportom i da će moći da se usavršavaju, napreduju, ostvare se i kao sportisti", naglasio je Vulin.

Vulina su na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pozdravili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsjednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, sa kojima je zajedno obišao prikaze sportskih sekcija Univerziteta odbrane u futsalu, košarci i odbojci, u kojima su učestvovali kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Zastupnik načelnika Odeljenja za vojni sport Vojne akademije pukovnik Slađan Veljković rekao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije drugu godinu za redom na Sajmu sporta promovišu sportske aktivnosti u vojsci.

"Ove godine Vojska Srbije promoviše sport kroz prikaz borilačkih veština Specijalne brigade i Bataljona vojne policije specijalne namene 'Kobre', koji je realizovan juče, kroz rad sportskih sekcija kadeta Vojne akademije - što će biti prikazano danas i predavanje o sportu u Vojsci Srbije koje će, takođe, biti održano danas", istakao je pukovnik Veljković i najavio da će pos,etioci Sajma sporta na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sutra moći da razgovaraju sa vrhunskim sportistima iz Srbije, koji su i dio Sportske jedinice Vojske Srbije.

Današnjem obilasku Sajma sporta prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije