Ex -Yu

Vulin Zagrebačkoj nadbiskupiji: Kakva crkva, takve i svetinje

Vulin Zagrebačkoj nadbiskupiji: Kakva crkva, takve i svetinje
Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/Anton Antanasijevic | Vulin Zagrebačkoj nadbiskupiji: Kakva crkva, takve i svetinje

BEOGRAD - Ako su srpska djeca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske djece učinio siročadima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Od crkve, koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem, i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku decu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale", naveo je Vulin u saopštenju.

Kada je NDH formirana, kazao je Vulin, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sljedeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vjernost poglavniku.

"Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne veruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci", izjavio je ministar Vulin, reagujući na navode Zagrebačke nadbiskupije da Jastrebarsko nije bio logor za djecu, već prihvatilište za siročad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije