Ex -Yu

Vulin najavio remont brodova riječne flotile

Vulin najavio remont brodova riječne flotile
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Vulin najavio remont brodova riječne flotile

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici Riječne flotile Vojske Srbije u stanju da odgovore na svaki izazov i dodao da se očekuje da će ove godine biti završen proces prenaoružavanja ove flotile i početi proces remonta brodova.

Vulin, koji je prisustvovao prikazu dijela sposobnosti Riječne flotile na beogradskom Ušću, koji su izveli pripadnici Drugog riječnog odreda o temi "Plovna borbena grupa u napadu na naoružane čamce terorista", istakao je da se u Riječnu flotilu ulaže i da će se i dalje ulagati.

"Danas smo videli da su pripadnici Rečne flotile u stanju da odgovore na svaki izazov i da reše svaku pretnju do koje bi moglo doći na našim rekama", naveo je Vulin.

On je rekao da nijedan dio Srbije ne može da bude nebranjen, bez obzira da li je to nebo, rijeka, kopno, jer su na svakom dijelu njene teritorije pripadnici Vojske Srbije u stanju da sačuvaju svoju zemlju i bezbjednost svakog građanina, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Prošlo je mnogo decenija od kada smo se toliko trudili da svaki segment naše vojske bude uspešan, moderan i da može da se nosi s bilo kojom pretnjom, ali isto tako da bude na ponos svih građana Srbije", istakao je Vulin.

U opisu prikaza vježbe navodi se da je brod izviđač brzo otkrio dva naoružana čamca sa grupama terorista.

Uslijedila je komanda grupi patrolnih brodova koja se nalazila u brodskoj zasjedi, energično isplovljenje i uništenje grupe naoružanih čamaca sa vatrom iz četvorocijevnih i jednocijevnih topova 20 milimetara i brodskih mitraljeza.

Riječne jedinice su, osim zadataka izviđanja i protivbrodskog artiljerijskog dejstva, danas pokazale i rad službe traganja i spasavanja pri izvlačenju i spasavanju ranjenika iz vode, kao i rad posada vojnih plovila za tegljenje oštećenih čamaca do luke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije