Ex -Yu

Za 15 dana 14 lažnih prijava otmice djece

Za 15 dana 14 lažnih prijava otmice djece
Foto: Ilustracija | Za 15 dana 14 lažnih prijava otmice djece

Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u posljednjih 15 dana evidentirano 14 lažnih prijava otmica djece i da su u 90 odsto slučajeva djeca izmislila događaj da bi opravdala izostanak iz škole.

Rebić je naveo da djeca svakodnevno slušaju priče o otmicama i često izmišljaju događaje, a da se posljednji takav slučaj desio u Novom Pazaru, gdje je dječak zbog igre na velikom odmoru zakasnio na čas, te prijavio pokušaj otmice da bi opravdao izostanak.

On je istovremeno ukazao da roditelji ne treba da zanemare priče djece da ih je neko pratio ili pokušao da namami u auto, ali da te informacije ne treba prvo dijeliti na društvenim mrežama, već odmah prijaviti policiji.

Rebić je za Televiziju "Pink" rekao da praksa da se ovakvi događaji objavljuju na društvenim mrežama dovodi do nesigurnosti građana i panike.

"Apelujem na roditelje i nastavnike, kao i sve koji šire ovakve vesti na društvenim mrežama, da to prvo prijave policiji. Jer, ako je to tačno, a objavi se na društvenim mrežama mi smo upozorili izvršioca krivičnog dela", rekao je Rebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije