Ex -Yu

Zabranio ulaz SDP-ovcima: Napravio sam ovo gdje smo svi čisti Hrvati

Zabranio ulaz SDP-ovcima: Napravio sam ovo gdje smo svi čisti Hrvati
Foto: Printscreen Nova TV | Zabranio ulaz SDP-ovcima: Napravio sam ovo gdje smo svi čisti Hrvati

Nakon što je objava na Facebooku vlasnika riječkog kafića Three monkeys da kod njega HDZ-ovci nisu dobrodošli izazvala pravu aferu i burnu reakciju premijera, juče je stigla i "protivofanziva" iz Imotskog.

Na vratima lokala u Imotskom osvanuo je plakat s porukom da je zabranjen ulaz SDP-ovcima, posebne Arsenu Bauku i Nenadu Staziću.

Plakat je uklonjen.

"Ne izvinjavam se nikome, samo nisam znao da će to izazvati ovoliku medijsku pažnju pa sam zato uklonio plakat", kaže Teo Zdilar za Novu TV.

Podsjeća kako je lani u Imotskom tokom karnevala spaljena lutka SDP-ovca Nenada Stazića, što je zasmetalo njegovom kolegi Arsenu Bauku te je protiv organizatora podnesena i krivična prijava.

"Ovo prije se dogodilo u Rijeci, gdje je sve puno Jugoslovena, a ja sam ovo napravio u Imotskom, gdje smo svi čisti Hrvati. Ja nisam član nikakve stranke, politika me ne zanima, ali me bole neke stvari koje su se napravile. Ja nisam ljut ni na koga. Nije mi nimalo žao i nemam se namjeru nikome izvinjavati", rekao je Zdilar i dodao kako ga ne zanima što na sve kažu pojedine stranke te je, ako je potrebno, spreman i preuzeti odgovornost.

Podsjećamo, vlasnik riječkog kafića "Three Monkeys", poručio je ranije na svom Facebook profilu da "simpatizeri i glasači HDZ-a nisu dobrodošli u kafić", jer su vlasnici kafića poniženi od Vlade, premijera Andreja Plenkovića i HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije