Ex -Yu

Zaev podnio ostavku, očekuje se izbor Pržinske vlade

Zaev podnio ostavku, očekuje se izbor Pržinske vlade
Foto: Arhiva | Zaev podnio ostavku, očekuje se izbor Pržinske vlade

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsjednik Sobranja Talat Dzaferi sazove sjednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prijevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

"Vjerujem da će veoma brzo ostavka stići u Sobranje kako bi u parlamentu u toku dana mogla da počne i da se završi procedura za izbor prelazne vlade”, rekao je Zaev u emisiji "Jutarnji brifing".

Zaev očekuje da se cio postupak završi bez problema i podsjeća da je praksa o formiranju prelazne vlade uspostavljena još u 2016. godini na zahtev sada vladajućeg Socijaldemokratskog saveza koji je tada bio u redovima opozicije.

Kako je najavljeno, tehničku ili takozvanu Pržinsku vladu će predvoditi Oliver Spasovski, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, dok će resori unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike preuzeti kadrovi iz redova opozicije, kao garanciju za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije